На откриването на пистата присъстваха кметът на община Сливница – инж.Георги Георгиев, председателят на Българската федерация по автомоделни спортове и депутат от ГЕРБ в 41-то НС д-р Янко Здравков, зам.председателят на Федерацията Огнян Филипов, Владо Илиев – автомобилен състезател и преподавател по автомобилизъм в НСА, Момчил Манчев – коментатор и популяризатор на Формула 1 в България и др. Лентата беше прерязана от кмета на общината и директорката на училището Лидия Франк. 
С това „Сливница изпревари София”, заяви в приветствието си Огнян Филипов и автомоделните спортове стъпиха в малкото градче на запад от столицата. Според мнението на специалисти и почитатели на автомоделните спортове, конфигурацията на пистата е на европейско ниво, а с гумените шикани и прегради е като истинска писта за F 1.

Учениците от училищния клуб по автомоделни спортове ще се обучават да управлявят радиомодели, ще участват в организираните от Федерацията състезания, ще придобиват знания и умения, свързани с бъдещата им професия.


Пистата за радиоуправляеми модели е изградена по проект "Безопасна скорост" към Фондация „Отворено общество”, разработен от председателя на училищното настоятелство Калин Кокошаров и неговия екип от „Orange team”.
RC SLIVNICA  
„Оn-road” писта на 15  мин. от София.

Намира се в двора на Професионалната гимназия по транспорт 
„Н.Й.Вапцаров” – гр.Сливница 
Пистата RC Slivnica се стопанисва отУчилищно настоятелство към 
ПГТ  Н. Вапцаров и е дружество с нестопанска цел. 
Средствата за поддръжка и развитие се събират изцяло от дарения.

За нас
Web Page Maker, create your own web pages.